Search

UMPLUTURI DERMICE

Umpluturi dermice: Tehnici și beneficii în estetica modernă

Umpluturile dermice reprezintă o metodă inovatoare și larg răspândită în domeniul procedurilor estetice minim invazive. Acestea sunt utilizate pentru a reda volumul și a atenua liniile fine sau ridurile, contribuind astfel la un aspect rejuvenat și natural al pielii. Principiul de bază al umpluturilor dermice constă în injectarea unei substanțe, de obicei acid hialuronic, direct în straturile dermei pentru a umple golurile și a netezi suprafața pielii.

Substanțe utilizate

Acidul hialuronic este cel mai frecvent utilizat material în umpluturile dermice datorită biocompatibilității sale ridicate și a efectelor naturale. Alte substanțe folosite includ hidroxiapatita de calciu, acid poli-lactic și polimetilmetacrilat. Alegerea substanței depinde de zona tratată și de rezultatele dorite. Aceste umpluturi sunt folosite pentru a trata diverse zone ale feței, inclusiv buzele, pomeții, liniile nazolabiale și chiar mâinile.

Procedură și tehnică

Procedura de injectare a umpluturilor dermice este relativ simplă și se efectuează adesea în cadrul unei vizite de rutină la clinica estetică. Înainte de procedură, zona de tratament este curățată și se poate aplica un anestezic local pentru a reduce disconfortul. Apoi, cu ajutorul unui ac fin sau a unei canule, specialistul injectează umplutura în zonele țintă. Durata procedurii variază în funcție de zona tratată și de cantitatea de umplutură necesară, dar, de obicei, durează între 15 și 60 de minute.

Rezultate și reacții adverse

Rezultatele sunt vizibile imediat după procedură și pot dura de la câteva luni până la un an sau mai mult, în funcție de tipul de umplutură folosită și de rata de metabolism a pacientului. Printre efectele secundare comune se numără roșeața, umflarea și vânătăile în zona tratată, care se ameliorează de obicei în câteva zile. Este important ca pacienții să aleagă un practician calificat și experimentat pentru a minimiza riscurile și a obține cele mai bune rezultate.

Umpluturile dermice oferă o soluție eficientă și relativ sigură pentru cei care doresc să îmbunătățească aspectul feței fără a recurge la chirurgie. Este esențială o consultare prealabilă cu un specialist pentru a discuta așteptările, opțiunile disponibile și pentru a stabili un plan de tratament personalizat.

A doua opinie GRATUITĂ!

Vino acum pentru o expertiză profesională gratuită din partea specialiștilor noștri din Turcia.