Search

TRANSPLANT DE SPRÂNCENE

Totul despre transplantul de sprâncene

Transplantul de sprâncene este o procedură cosmetică și medicală ce vizează restabilirea sau îmbunătățirea densității și formei sprâncenelor. Această procedură a devenit tot mai populară în ultimii ani, fiind o soluție eficientă pentru persoanele care suferă de pierderea părului în zona sprâncenelor datorită unor condiții medicale, precum alopecia sau în urma unor tratamente precum chimioterapia.

Procedura presupune transplantarea foliculilor de păr de la nivelul scalpului sau a altor părți ale corpului în zona sprâncenelor. Foliculii sunt selectați cu grijă pentru a se potrivi cu textura și culoarea părului existent al sprâncenelor. Tehnicile utilizate sunt similare cu cele folosite în transplantul de păr capilar, cele mai comune fiind tehnica FUE (Follicular Unit Extraction) și tehnica FUT (Follicular Unit Transplantation).

În tehnica FUE, foliculii sunt extrași individual și apoi transplantați în zona sprâncenelor. Această metodă este minim invazivă și reduce șansele de cicatrizare. Pe de altă parte, tehnica FUT implică prelevarea unei benzi mici de piele de pe scalp, de unde sunt apoi extrași foliculii pentru transplant. Deși FUT poate lăsa o cicatrice liniară la nivelul scalpului, aceasta este de obicei ascunsă de părul existent.

Recuperarea după transplantul de sprâncene este relativ rapidă și nu necesită internare. Pacienții pot experimenta un anumit grad de umflare sau roșeață în zona tratată, dar acestea dispar în câteva zile. Este important ca pacienții să urmeze cu strictețe instrucțiunile postoperatorii oferite de chirurg, pentru a asigura o vindecare optimă și pentru a maximiza șansele de succes ale transplantului.

Rezultatele transplantului de sprâncene sunt, în general, permanente, iar părul transplatat va crește în mod natural în zona respectivă. Cu toate acestea, pot fi necesare sesiuni suplimentare pentru a atinge densitatea dorită, în funcție de particularitățile individuale ale fiecărui pacient. Este esențial ca pacienții să aibă așteptări realiste și să discute în detaliu cu specialistul lor despre rezultatele posibile, înainte de a decide să urmeze această procedură.

A doua opinie GRATUITĂ!

Vino acum pentru o expertiză profesională gratuită din partea specialiștilor noștri din Turcia.