TURCare Medical

Ce presupune operația de micșorare a stomacului?

Operația de micșorare a stomacului, cunoscută și sub numele de chirurgie bariatrică, este o procedură medicală destinată să ajute pacienții cu probleme grave de obezitate să piardă în greutate. Există diferite tipuri de intervenții chirurgicale, inclusiv bypass-ul gastric și gastrectomia mânecă, fiecare având propriile sale particularități și indicații.

Candidații pentru chirurgie

Nu toată lumea este un candidat potrivit pentru această intervenție. De obicei, este recomandată persoanelor cu un indice de masă corporală (IMC) de peste 40, sau celor cu IMC peste 35 și care suferă de afecțiuni legate de obezitate, cum ar fi diabetul de tip 2 sau hipertensiunea arterială.

Procesul preoperator

Înainte de operație, pacienții trebuie să treacă printr-o evaluare amănunțită, care include analize medicale, evaluări psihologice și, uneori, schimbări ale stilului de viață și diete preoperatorii. Aceste măsuri sunt esențiale pentru a maximiza șansele de succes ale operației.

Desfășurarea operației

În timpul procedurii, chirurgul modifică anatomia stomacului și, uneori, a intestinelor. Acest lucru duce la o scădere semnificativă a cantității de alimente pe care pacientul o poate consuma și, în unele cazuri, modifică modul în care organismul absoarbe nutrienții.

Recuperarea și rezultatele

Recuperarea după operație necesită timp și pacienții trebuie să urmeze un plan strict de dietă și exerciții fizice. De asemenea, sunt necesare vizite regulate la medic pentru monitorizarea progresului și pentru ajustarea planului de tratament.

Beneficiile și riscurile

Beneficiile acestei intervenții pot fi semnificative, incluzând pierderea în greutate pe termen lung și îmbunătățirea sau remiterea afecțiunilor legate de obezitate. Cu toate acestea, ca orice procedură chirurgicală majoră, prezintă riscuri, inclusiv complicații postoperatorii și necesitatea unor modificări permanente ale stilului de viață.

Operația de micșorare a stomacului poate fi o soluție salvatoare pentru multe persoane care suferă de obezitate severă. Cu toate acestea, este crucial ca pacienții să înțeleagă natura intervenției, să fie bine pregătiți pentru schimbările de stil de viață necesare și să fie conștienți de riscurile și beneficiile asociate. Consultarea cu un specialist și o evaluare amănunțită sunt esențiale înainte de a lua o decizie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *