Search

Dietele în perioada sarcinii

CONTACT

Trimite un mesaj

Programează gratuit o vizită în clinica noastră medicală. Te ajutăm să găsești calea către sănătate.

    Despre nutriția și dieta în sarcină

    Ceea ce o femeie mănâncă și bea în timpul sarcinii este sursa principală de hrană a copilului. Deci, o mamă trebuie să aleagă o varietate de alimente si băuturi sănătoase, pentru a-i oferi bebelușului nutrienții importanți de care are nevoie pentru creștere și dezvoltare.

    Femeia gravidă are nevoie de mai mult calciu, acid folic, fier și proteine decât o femeie care nu este însărcinată.

    Acidul folic: se găsește în alimente, făcând parte din categoria vitaminelor B, care sunt esențiale pentru a ajuta la prevenirea malformațiilor congenitale ale creierului și coloanei vertebrale a bebelușului, cunoscut sub numele de defecte de tub neural. Calciul este un mineral folosit pentru a construi oasele și dinții copilului. Dacă o femeie gravidă nu consumă suficient calciu, mineralul va fi extras din depozitele oaselor mamei și dat copilului pentru a satisface cerințele suplimentare de sarcină.

    Fier: femeile gravide au nevoie de 27 de miligrame de fier pe zi, ceea ce este dublul cantității necesare normale.

    Proteine: este nevoie de asimilare cantitativă majoră în timpul sarcinii. Fructe și legume: femeile gravide trebuie să se concentreze asupra fructelor și legumelor, în special în timpul celui de-al doilea și al treilea trimestru.

    Cerealele integrale reprezintă o sursă importantă de energie în dietă și furnizează, de asemenea, fibre, fier și vitamine B. Cel puțin jumătate dintre alegerile de carbohidrați ale unei femei însărcinate în fiecare zi, trebuie să provină din cereale integrale, cum ar fi: fulgi de ovăz, paste întregi de grâu sau pâine și orez brun.

    Alimente cu cantitate limitată Cofeină: Consumarea a mai puțin de 200 mg de cofeină pe zi, care este cantitatea care se găsește într-o ceașcă de cafea, este, în general, considerată sigură în timpul sarcinii. Consumul moderat de cofeină nu pare să contribuie la avortul spontan sau nașterea prematură.

    Alimente de evitat

    Alcool: Evitați alcoolul în timpul sarcinii, deoarece poate trece direct la copil prin cordonul ombilical. Utilizarea greoaie a alcoolului în timpul sarcinii a fost legată de tulburările fetale ale spectrului de alcool, un grup de afecțiuni care pot include probleme fizice, precum și dificultăți de învățare și comportament la copii.

    Pește cu un nivel ridicat de mercur: fructele de mare, cum ar fi peștele-spadă, rechinul, reciful macrou și tilefish. Mercurul de metil este o substanță chimică toxică care poate trece prin placentă și poate fi dăunătoare creierului, rinichilor și sistemului nervos dezvoltat de copilul nenăscut.

    Alimente nepasteurizate: femeile gravide sunt expuse riscului de a se îmbolnăvi de două tipuri diferite de intoxicații alimentare: listerioza cauzată de bacteria Listeria și toxoplasmoza, o infecție provocată de un parazit.