Search

BLEFAROPLASTIA

Blefaroplastia: cum poți obține pleoape perfecte

Blefaroplastia este o procedură chirurgicală cosmetică și reconstructivă axată pe îmbunătățirea aspectului pleoapelor. Această intervenție poate fi realizată pe pleoapele superioare, inferioare sau ambele, în funcție de necesitățile și obiectivele estetice ale pacientului. Scopul principal al blefaroplastiei este de a reda un aspect tineresc și revigorat zonei ochilor, eliminând aspectele inestetice precum pungile de sub ochi, pielea lăsată și ridurile fine din jurul ochilor.

Procedura începe cu o evaluare medicală și o pregătire adecvată, inclusiv renunțarea la fumat și evitarea medicamentelor care facilitează sângerarea. Intervenția constă în îndepărtarea excesului de piele și, uneori, a mușchiului sau grăsimii subiacente. Anestezia locală este, de obicei, suficientă pentru blefaroplastia superioară.

Recuperarea postoperatorie necesită câteva zile de repaus, cu precauții precum dormitul cu capul ridicat și aplicarea de gheață pentru a reduce umflătura. Suturile sunt îndepărtate după aproximativ o săptămână​​.

Există riscuri și complicații potențiale, precum ectropionul (ochi rotund), ptoza (pleoapa căzută), complicații oculare și sindromul de ochi uscat. Aceste complicații sunt mai probabile în cazul blefaroplastiei inferioare​​.

Blefaroplastia poate fi combinată cu alte proceduri estetice, cum ar fi lipofillingul facial, ridicarea temporală sau a frunții, injecțiile pentru riduri, mini-liftingul sau chiar rinoplastia.

În general, blefaroplastia este considerată pentru pacienții cu vârste peste 40 de ani, dar poate fi realizată și la persoane mai tinere, în funcție de necesități. Durata procedurii variază de la 60 de minute la 3 ore, iar spitalizarea este, de obicei, ambulatorie. Efectele blefaroplastiei pot dura cel puțin 10 ani, dar sunt influențate de factori externi, precum expunerea la soare și fumatul.

A doua opinie GRATUITĂ!

Vino acum pentru o expertiză profesională gratuită din partea specialiștilor noștri din Turcia.