Search

ANGIOGRAFIE

Ce este angiografia și de ce este importantă?

Angiografia este o tehnică medicală de diagnosticare folosită pentru a vizualiza vasele de sânge din diferite părți ale corpului, inclusiv inima, creierul și picioarele. Procedura implică introducerea unui colorant special (substanță de contrast) în vasele de sânge, urmată de radiografii sau tomografii pentru a observa fluxul sângelui și pentru a detecta orice anomalii, cum ar fi îngustarea sau blocarea arterelor. Angiografia este importantă deoarece ajută medicii să diagnosticheze și să trateze afecțiuni precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale și alte probleme legate de circulația sângelui, contribuind astfel la prevenirea complicațiilor serioase și la îmbunătățirea sănătății pacienților.

Ce face această tehnică medicală?

● Afișează venele oculare
● Investighează prezența oricărei mase în ochi
● Determină scurgerile vasculare în ochi
● Investighează sângerarea vaselor în ochi
● Determină o congestie vasculară în ochi
● Examinează inflamația ochiului
● Determină locația tratamentului laser pe retină
● Confirmă eficacitatea tratamentului
● Detectează tulburările de pete galbene legate de vârstă.

Tomografia în coerență optică (OCT)

Tomografia în coerență optică (OCT) reprezintă o inovație semnificativă în domeniul imagisticii medicale, oferind o viziune detaliată asupra structurilor interne ale ochiului. Această tehnică folosește lumina pentru a captura imagini de înaltă rezoluție ale retinei și ale altor părți ale ochiului, fără a necesita intervenții invazive sau utilizarea substanțelor de contrast intravenoase. Avantajul principal al OCT este capacitatea sa de a detecta și monitoriza afecțiuni oculare precum degenerescența maculară și glaucomul, oferind astfel informații esențiale pentru un diagnostic precis și pentru stabilirea unui tratament adecvat. Această tehnologie reprezintă un pas important în avansarea îngrijirii oftalmologice.

De ce AngioPlex?

AngioPlex, ca formă de angiografie OCT, oferă avantaje semnificative în diagnosticarea și monitorizarea afecțiunilor oculare. Permițând examinarea detaliată a straturilor retinei și a coroidei în mod separat, AngioPlex facilitează evaluarea precisă a stării ochiului. Faptul că este o metodă non-invazivă și nu necesită administrarea de medicamente intravenoase reduce riscurile și disconfortul pentru pacient. În plus, AngioPlex poate furniza informații comprehensive despre fluxul sanguin și structura oculară cu o singură scanare rapidă, ceea ce îmbunătățește eficiența diagnosticării. Aceste caracteristici fac din AngioPlex o alegere preferată în oftalmologie, oferind o abordare sigură și mai confortabilă pentru pacienți, fără a compromite calitatea și precizia informațiilor obținute.

Angiografie OCT

Angiografia OCT revoluționează diagnosticarea afecțiunilor oculare, oferind imagini 3D detaliate ale straturilor posterioare ale ochiului. Această metodă rapidă și non-invazivă nu necesită dilatarea pupilelor și se realizează fără utilizarea medicamentelor. În doar 8-10 secunde, angiografia OCT captează imagini precise, contribuind astfel la un diagnostic rapid și eficient, îmbunătățind semnificativ confortul pacientului și optimizând timpul de diagnosticare. Această tehnologie avansată asigură o evaluare amănunțită și sigură a sănătății oculare.

A doua opinie GRATUITĂ!

Vino acum pentru o expertiză profesională gratuită din partea specialiștilor noștri din Turcia.